Reisverslag bezoek feest 800 jaar Nusfalau van 14 tot en met 17 juni 2013

Vrijdag 14 juni 2013 vertrokken we vanaf de familie Zonnebeld aan de Boomcateweg met ons reisgezelschap (gehele familie Zonnebeld, Dick Harting, Bert Jansen, Hilly Bergboer, Dominee van Dijken en ondergetekenden Johan en Wilma Berendijk) richting Dortmund om zo naar Hongarije te vliegen en vandaar uit met de bus verder te gaan richting Nusfalau.

Aangekomen op het vliegveld in Dortmund begon het feest al goed, de naam van Hilly stond niet goed op de ticket en zodoende konden we de koffer niet afgeven. Eerst maar, tegen betaling natuurlijk, de naam laten veranderen, anders kon Hilly niet mee.

Gelukkig alles geregeld, dan op naar de douane met hier en daar wat piepjes en het niet kunnen vinden van de ID van Wilma hadden we een goed begin en werd er al veel gelachen.

De vliegreis is rustig verlopen en op het vliegveld aangekomen zaten we heerlijk in de zon te wachten op ons vervoer. 

En wat kwam er aan? De schoolbus. Het geheel leek op een gezellig schoolreisje, twee kinderen die goed begeleid werden door zeven volwassenen.

Na een rit van ongeveer 2 Ĺ uur kwamen we aan op de plaats van bestemming en was het inmiddels al rond 19.00 uur. Dominee van Dijken werd af gezet bij Dominee Lukacs en zijn vrouw, Hilly ging naar haar gastgezin en Dick, Bert, Johan en Wilma gingen naar Pension Renata in Boghis. Een aanrader als je nog eens naar RoemeniŽ gaat.

Om 20.00 uur werden we in het dorpshuis welkom geheten en werd ons een diner aangeboden. 

Alle dagen zijn we zeer gastvrij ontvangen en was er op zaterdag en zondag een ontbijt en in de loop van de middag een diner.

De zaterdagochtend begon om 8.00 uur met een rondrit door het dorp daarna werd de kleuterschool heropenend met daarin ook de keuken die hopelijk snel in gebruik wordt genomen.

In de middag waren er optredens van verschillende groepen met zowel zang als dans, de avond had ook een gezellig muzikale invulling en zelfs Bert heeft nog een optreden verzorgd met als gevolg dat hij door een jonge fan werd benaderd voor een handtekening. Wie weet een nieuwe muzikale toekomst in RoemeniŽ voor Bert.

De zondag begon met een gezamenlijke kerkdienst die geleid werd door Dominee Lukacs en Dominee van Dijken. Na afloop werd het monument van 800 jaar Nusfalau onthuld en werden er verschillende mensen naar voren gehaald en in het zonnetje gezet.

Zelf hebben we die middag een mooie rondrit gemaakt met de auto en genoten van de mooie natuur.

Helaas was dit bijzondere weekend zo weer voorbij en stond de maandag weer voor de deur. Sommigen van het reisgezelschap moesten nog wat officiŽle dingen regelen en daarna gingen wij rond 12.30 weer met de schoolbus richting het vliegveld om zo weer richting Nijverdal te gaan.

Wij gaan zeker nog weer eens een keer terug om de omgeving beter te bekijken. We willen iedereen bedanken voor de gezelligheid, maar vooral de mensen in Nusfalau hartelijk bedankt voor jullie gastvrijheid.

 
Johan en Wilma Berendijk.