VERSLAG  2 TOT EN MET 6 JUNI 2011

Wij als gezin zagen de eerst oproep in het kerkblad staan en hebben de eventuele opvang van Roemenen voorgelegd aan onze kinderen, zij waren ook enthousiast en dus hebben we ons aangemeld. 

Donderdag 2 juni omstreeks 11.15 uur kwam de bus aan. 

Daarna hebben we ons ontfermd over vier kinderen, variŽrend in leeftijd van 14 tot en met 17 jaar. Zoals gebruikelijk verliep de eerste kennismaking afwachtend en was het van beide kanten even de kat uit de boom kijken. Na een verfrissende douche, na een reis van 25 uur, hebben we er een ontspannende dag van gemaakt. Springen op de trampoline was voor hen heel iets nieuws dus werd er flink wat afgelachen, maar binnen de kortste keren sprongen allen er lustig op los. Om de benen te strekken hebben we een wandeling gemaakt door het bos en daarna gingen de dames vroeg naar bed.

Vrijdagmorgen met z'n negenen aan de ontbijttafel, dat was een gezellige drukte. De dames maakten zich op voor een dag dansen op de markt. 

Hoe verder de dag vorderde hoe vermoeider men er uit kwam te zien en om 22.00 uur konden sommigen het ene been bijna niet meer voor het andere krijgen. Maar na een verfrissende douche en een lekkere snack is men toch weer voldaan gaan slapen.

De volgende morgen was men in blijde verwachting van wat het Avonturenpark te Hellendoorn hen te bieden zou hebben. Geholpen door het mooie weer heeft de hele groep in onze ogen heel erg genoten van alle attracties die het park te bieden had. 

Het was er voor een zaterdag zeer rustig en men kon dus, zonder lang in de rij te hoeven staan, meerdere keren in de attracties. 's Avonds nog naar de disco in Soos Universe waar de beentjes maar matig van de vloer gingen, maar waar de groep wel de vele indrukken met elkaar kon delen.

Zondag gingen we met z'n allen naar de kerkdienst in de Regenboog. 

Daarna snel door naar Giethoorn waar de weergoden de groep niet bepaald gunstig gezind waren. Tocht was het voor de kinderen weer indrukwekkend om met de bootjes door het dorp te varen. 

Bij terugkomst in Nijverdal hebben we als gastouders samen met de kinderen gebarbecued en hebben de kinderen nog gevolleybald. 

's Avonds thuis nog met elkaar van gedachten gewisseld over hun verblijf hier en natuurlijk moesten er nog diverse foto's gemaakt worden voor het thuisfront.

Maandagmorgen volgde het noodzakelijke afscheid dat bij sommigen gepaard ging met de nodige waterlanders, wat ook maar weer laat zien dat in die vier dagen een band met elkaar kan ontstaan.

De overige dagen van de week is er via het medium internet veelvuldig contact geweest, waarbij het ook weer opviel dat de taal niet veel problemen opleverde.

Wij als gezin hebben genoten van hun verblijf bij ons en zullen volgend jaar zeker een keer naar Nusfalau gaan om hen te bezoeken. Wij zullen bij een volgend verzoek zeker weer enkele kinderen in ons gezin opnemen.

Familie De Gooijer.