REISVERSLAG JUNI 2010 DOOR TONNIE BORKENT

Tijdens ons verblijf in Nusfalau begin juni waren wij in de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de plaatselijke bakkerij. Wij werden welkom geheten met een heerlijk kopje Nederlandse koffie. 

Timi vertelde ons dat de bakkerij eerst een staatsbedrijf was. Daarna was het bedrijf in handen van drie families. Vanaf 2002 is de bakkerij in bezit van de familie Nemmes. ”Mijn vader was een van de oprichters van dit bedrijf."
"Helaas is hij wegens gezondheidsproblemen afgekeurd. Samen met mijn zus Magda en zeven medewerkers runnen wij nu de bakkerij. Wij werken in ploegendienst van 6 uur
's morgens tot 12 uur 's nachts. De omzet is ten opzichte van de beginjaren met 10 procent gestegen. Ook werken wij sinds 2006 volgens de HACCP norm. Wij verwerken +/- 500 kilo bloem en leveren aan winkels en scholen. Voor de bevoorrading van de winkels in en rond om Nusfalau hebben wij 2 auto’s tot onze beschikking.”

Timi’s man werkt als vrachtwagen chauffeur en heeft een eigen vrachtwagen.

Timi en Magda hebben nog altijd contact met drie families uit Nijverdal, de familie Bolink, Kamperman en op den Dries (klokkenmaker). Zij willen wel heel graag een keer naar Nijverdal komen maar de tijd ontbreekt. Graag willen zij iedereen de groeten doen en iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de Bakkerij van Timi en Magda.

Tonnie Borkent.